5.18.2008

GENOCIDE

Hμέρα Μνήμης σήμερα, για μια από τις μεγαλύτερες γενοκτονίες του 20ου αιώνα, μετά το Ολοκαύτωμα, και τη γενοκτονία των Αρμενίων πάλι από τους Τούρκους. Την "σφαγή" με συνοπτικές διαδικασίες από τον Κεμάλ Ατατούρκ σε συνεργασία με τους Σοβιετικούς 370.000 Ελλήνων του Πόντου. Πάνω από 700.000 έγιναν πρόσφυγες.
...Ας σηκωθεί να 'ρίξει" μια ζεμπεκιά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με το οικολογικό ποδήλατο.

ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ;

Aπο το http://press-gr.blogspot.com/

GEORGE LUCAS ON STAR WARS REJECTION

http://www.huffingtonpost.com/2008/05/16/george-lucas-on-indiana-j_n_102077.html

ΗΕLLENIC CULTURE

«Η Αρχαία Ελλάδα είναι το κλειδί της επιτυχίας της ελληνικής οικονομίας», είπε ο πρύτανης του European School of Economics Στέφανο Ντ’ Ανα σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος. «Οι Ελληνες πρέπει να επιστρέψουν στην εποχή που τους έκανε δημοφιλείς στον πλανήτη και μόνο όταν θυμηθούν τις ρίζες και την ταυτότητά τους θα μπορέσει και πάλι η χώρα να καταστεί ο φάρος του κόσμου» είπε, και έξυσε μια πολύ βαθιά «πληγή». Κοινός τόπος ότι, χωρίς συναίσθηση ευθύνης για τη βαριά κληρονομιά, χωρίς να την έχουμε κάνει αληθινό κτήμα μας, επαναπαυθήκαμε στις προγονικές δάφνες (δεν χρειαζόμασταν τίποτε άλλο για να είμαστε ξεχωριστοί, είχαμε τους αρχαίους ημών προγόνους), καλύπτοντας με αυτές τις σύγχρονες αποτυχίες μας. Με τους «τίτλους» του λαμπρότερου πολιτισμού από καταβολής ανθρωπότητας, αδιαφορήσαμε για τη σημερινή μας κατάσταση, συντηρώντας τη χίμαιρα του «εκλεκτού» λαού. Αυτή η επιδερμική προσέγγιση, σε ένα πλαίσιο πνευματικής ανυδρίας και σύγχυσης, με ένα εκπαιδευτικό σύστημα που παράγει νέους που αγνοούν και αρχαιοελληνική φιλοσοφία και βασικά στοιχεία της Ιστορίας, μας οδηγεί σε νοσηρά σύνδρομα και παγιδευτικά ιδεολογήματα. Που αναμηρυκάζονται χωρίς συνείδηση, μεταξύ χαβαλέ και αερολογίας. Ελλειμματική παιδεία, σοβαρή απόσταση από τη βαθιά γνώση, αντιπάθεια για τα βιβλία –ο μέγας καταναγκασμός (στο τέλος της χρονιάς πολλοί μαθητές τα καίνε, τα σχίζουν ή τα πετάνε στα σκουπίδια)– και προκατασκευασμένες αντιλήψεις(...)
TAΣΟΥΛΑ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ
http://www.orfni.blogspot.com

MY POV:FAREHNEIT, MICHAEL MOORE AND GEORGE W.

Συνεχίζει με δεύτερη ταινία ο εκατομμυριούχος σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, follow-up στο FAREHNEIT 911, ένα '"πολιτικό-κοινωνικό" ντοκυμανταίρ ανοργάνωτο, "τσαλαβούτημα" χωρίς δομή, που εκμεταλευόταν λαοπλάνα "κλισέ" για τον Μπους, χωρίς να αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ, ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΠΙΝ ΛΑΝΤΕΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΟΥΣ και γενικότερα χωρίς να αναλύει την ουσία των πραγμάτων.

To μόνο που κατάφερε τότε ήταν να αισθανθούν στο τέλος όλοι συμπάθεια για τον Τζωρτζ Μπους (προπαγάνδα από την ανάποδη δηλαδή), μια και τον κατηγορούσε συνεχώς, σπασμωδικά και αναιτιολόγητα, χωρίς να υπάρχει έστω και μια φορά η τεκμηριωμένη άποψη του Μπους με γραπτές συνεντεύξεις, ή συνεντεύξεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς.
Τώρα έρχεται να "ξεπλύνει" πάλι την εικόνα του Μπους με δεύτερο "ντοκυμανταίρ"...

ORFNI ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ

... Μεγάλη επιτυχία για όλους τους ΄Ελληνες bloggers, και για τον ίδιο προσωπικά, η καινούργια στήλη στο ΠΑΡΟΝ της Κυριακής για το Blogging, που υπογράφει ο υπεύθυνος του πολύ αξιόπιστου και ενημερωτικού http://orfni.blogspot.com/ δημοσιογράφος, και πολύ δυναμικός blogger εν ενεργεία, Nίκος Καραμπάσης.
Συγχαρητήρια, Νίκο. Πολύ καλή η επιλογή του Μάκη Κουρή. Θα "ανεβάσει" το ΠΑΡΟΝ και κυκλοφοριακά.

GOOD NEWS FOR AMERICA AND HELLAS:OBAMA-EDWARDS FOR VP



TWO IMAGES, TWO SIDES OF AMERICAN POLITICS!

ΒΑCON TRIPTYCH AUCTIONED FOR 86.3 MILLIONS USD


TAKESHI MURAKAMI STATUE WITH YOUNG BOY (PICTURED ABOVE TRIPTYCH) GOES FOR 15.1 M USD.

H ANYΠΕΡΒΛΗΤΗ ΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ...
















...Σας πληροφορούμε ότι οι εικονιζόμενοι κ.κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ, ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΛΑΜΠΡΟΥ, ΜΑΝΑΣΗΣ, ΧΡΥΣΟΛΟΥΡΗΣ, ΡΑΠΑΝΟΣ (όλοι υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΤΕ) ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Η SIEMENS ΕΔΙΝΕ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΧΙΛΙΟΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. ΜΑΛΙΣΤΑ, ΤΙΣ 1.000.000 ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΑΚΟΜ/SIEMENS TIΣ ΕΔΩΣΑΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥΣ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ. ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕ Η ΑΠΥΘΜΕΝΗ ΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥ SEC, THΣ WALL STREET, ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ BLOGGERS, ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ 5 ΒΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ Ο ΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΚΟ...ΟΧΙ, ΒΡΕ ΚΟΥΤΑ. ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΑΡΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. ΑΠΛΩΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΨΑΝ.
(Σημ. 1 Kαι όσοι διακρίνετε σε αυτές τις φωτογραφίες μια κοινή συνιστώσα, μια κοινή χαρακτηρολογία, τον κομπασμό, δηλαδή, και το θράσος της "εξουσίας" που ξεπούλησε κομμάτι-κομμάτι την Ελλάδα, να σταματήσετε να κάνετε αρνητικές σκέψεις αμέσως)...
(Σημ. 2 Ο ΛΑΜΠΡΟΥ, μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ, έχει ήδη καταδικασθεί για κακούργημα, για τις χαριστικές εγγυητικές εκατοντάδων εκατομμυρίων που χορηγούσε, άνευ εγγυήσεων, στον "όμιλο" Αλλαμανή ως διοικητής της ΑΤΕ. Πάλι από την καλή του την καρδιά. Δεν βρήκε όμως τόση ...συμπόνοια από την έδρα του Εφετείου Κακουργημάτων που τον καταδίκασε. Παραμένει πάραυτα στην Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι ...οικολογική κολυμπήθρα του Σιλωάμ κι ο πρόεδρος του...ποδηλάτης).
Φωτογραφίες απο το www.enet.gr και την "ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"