4.19.2008

TATOYΛΗ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ

Θυμίζω ΔΥΟ πράγματα περί του «αδέκαστου», και αδίστακτου καιροσκόπου, πρώην EKKE(-τζή), νυν Νεοδημοκράτη, και αύριο είδωμεν… Πέτρου Τατούλη, πρώην υφυπουργού Πολιτισμού με αρμοδιότητα τα θέματα κινηματογραφίας, που «σπρώχνεται» από συγκεκριμένους Robber (Media) Barons για να επέλθει «αποσταθεροποίηση» και να πάμε γρηγορότερα σε εκλογές:
1) Συνυπέγραφε μαζί με τον Χρήστο Ζαχόπουλο πληθώρα αποφάσεων αρμοδιότητας του Υπουργείου Πολιτισμού, μαζί και επιδοτήσεις χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Tη διαφθορά ποτέ τη θυμήθηκε; ΄Oταν τον «πέταξαν» και ΔΙΚΑΙΩΣ εκτός κυβέρνησης;
2) Το ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΣΤΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ σχέδιο νόμου για τις φοροαπαλλαγές στον κινηματογράφο που όριζε ότι ο Υπουργός θα ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ-κατόπιν προσωπικού… ραντεβού με τον παραγωγό, προσέξτε το ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ- ποιες ταινίες θα λαμβάνουν tax credit/cash rebate ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ, XΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΜΙΞΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Ακόμη και το ΠΑΣΟΚ και ο Μιχάλης Καρχιμάκης κατάλαβαν ότι επρόκειτο για ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ…ΜΙΖΑΣ. Δηλαδή ο Μήτσος και ο Κίτσος γυρίζουν ταινίες στην Ελλάδα. Αφού ξοδέψουν τα μαλλιοκέφαλα τους ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ, και αποφασίζει Η ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΡΟ, ΕΑΝ και ΕΦΟΣΟΝ θα τους ΔΩΣΕΙ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΗ. Η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ κ. Τατούλη δεν έχουμε όλοι στην Ελλάδα μνήμη χρυσόψαρου…
Θα επανέλθω αύριο με περιστατικό από το κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών το 2005 που αναδεικνύει όλο το …μεγαλείο του ανδρός!

VLAHOI AGAIN

Οι Έλληνες Βλάχοι, και ο κ. Καρκαγιάννης της Καθημερινής.
Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008 7:30 μμ
Αγαπητέ κ. Καρκαγιάννη
Στο άρθρο σας της 9.3.08 «Ένας Μακεδόνας βασιλιάς», αναφορικά με το πώς κατοικείτο η Μακεδονία παλαιότερα και από ποιούς, γράφετε συγκεκριμένα ότι κατοικείτο από ανθρώπους διαφόρων «εθνοτήτων και θρησκειών», Έλληνες, Βλάχους, Αρβανίτες κ.λπ.
Αντιλαμβάνομαι ότι τους Βλάχους τους θεωρείτε αλλοεθνείς και όχι Έλληνες, αφού τους ξεχωρίζετε σε ξεχωριστή εθνότητα.
Βεβαίως οι Αρβανίτες έχουν αλβανική εθνότητα, οι Βούλγαροι βουλγαρική κ.λπ., εκτός και αν παρασυρθήκατε στην άποψή σας αυτή από το ότι εις παλαιοτέρας εποχάς η σημερινή Θεσσαλία εφέρετο εις τους χάρτες ως ΒΛΑΧΙΑ, κατά συνέπειαν οι κατοικούντες εις αυτή ήσαν Βλάχοι, συνεπώς και εσείς ως Θεσσαλός πρέπει να είσθε Βλάχος.
Θεωρείτε ότι ο Ρήγας Φεραίος δεν ήτο Ελλην, όλοι οι μεγάλοι ευεργέτες της πατρίδος μας, Αβέρωφ, Τοσίτσας, Σίνας, Ζάρας και ο Γεωργάκης Ολύμπιος, που το χωριό του ήτο κοντά στο δικό σας, δεν ήταν Έλληνες; Πολλοί Φιλικοί ων ουκ έστιν αριθμός δεν ήταν Έλληνες; Οι τόσοι πολιτικοί Κωλέττης, Μακρής, Χατζηγάκης κ.λπ. που δεν μπορώ να τους αναφέρω, όλοι δεν ήσαν Έλληνες; Οι γυναίκες από τα Βλαχοχώρια της Πίνδου του 1940 που κουβαλούσαν εφόδια και πυρομαχικά στους στρατιώτες μας δεν ήταν Ελληνίδες;
Ιστορικά, όπως αναφέρεται, ο καθηγητής κ. Κεραμόπουλος και ο πρόσφατα βραβευθείς από την Ακαδημία Αθηνών Α. Ι. Κουκοδής, για την έρευνά του οι «Μητροπόλεις» και η διασπορά των Βλάχων, ήσαν Ελληνες. Οι Βλάχοι ως επί το πλείστον, κατοικούσαν εις την Πίνδον. Ως ορεινός πληθυσμός υπέστησαν την επίδρασιν των Ρωμαίων κατακτητών και απέκτησαν το βλαχικόν γλωσσικόν ιδίωμα, γενόμενοι δίγλωσσοι όπως συνέβη και με άλλους ελληνικούς πληθυσμούς, π.χ. Επτανήσιους κ.λπ.
Ελπίζω το άρθρο σας αυτό να λανθάνει της ρουμανικής προπαγάνδας, η οποία αγωνίζεται παλαιόθεν εκμεταλλευόμενη την διγλωσσίαν αυτήν -;η οποία έχει εκλείψει εις τη σημερινή εποχή-; να πείσει ότι οι Βλάχοι δεν είναι Έλληνες.
Υποθέτω ότι θα βρείτε την ευκαιρία να αποκαταστήσετε την αλήθεια για το ζήτημα αυτό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Κ.Α. Πισιωτης Συνταγματάρχης ε.α.
(H KAΘHMEPINH. Τετάρτη, 16 Απριλίου 2008)