12.23.2008

ΠΕΛΕΚΗ-ΜΕΝΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:TO ΠΑΛΙΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΒΩΒΟΥ-ΝΙΚΗΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ...

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΒΩΒΟΥ.
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ;
ΓΙΑΤΙ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΒΩΒΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ;
O EΛΑΙΩΝΑΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΩΝ Η ΤΣΕΠΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΑΣΙΝΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΘΙΖΕΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ... ΑΠΟ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ" ΧΡΗΜΑ;;;
(EΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:Το 2008 ο Μπάμπης Βωβός έδωσε 1.000.000 ευρώ στο Υπουργείο Πολιτισμού εκμεταλευόμενος το νόμο φοροαπαλλαγών για τις "πολιτιστικές χορηγίες" για να τα διαθέσει ο καλός και πάνσοφος υπουργός όπου θέλει. Μια και ο ίδιος ο επιχειρηματίας ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, ΟΥΤΕ ΗΞΕΡΕ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΝΕ! ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗΣ ΗΘΕΛΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΛΙΑΠΗΣ).
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΕΛΑΚΗ
(...)Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Βωβού αλλά και κάθε επιχειρηματία να θέλει να χτίσει ό,τι υπάρχει χωρίς τσιμέντο στην Αττική. Δικαίωμά του είναι επίσης να ολοκληρώσει την αγορά της γης στον Βοτανικό σε χρόνο ρεκόρ αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου Σουφλιά, του γνωστού 3481/2006. Για να μην ξεχνιόμαστε, ο νόμος ήταν παραγγελία και προϊόν συνεννόησης ανάμεσα στον κ. δήμαρχο, την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, τον επιχειρηματία και τους βουλευτές που σήκωσαν το χέρι τους στη Βουλή, όπως είχαν κάνει παλαιότερα για να παραδοθεί το «Γ. Καραϊσκάκης» σε εταιρεία συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη. Τίποτα το μεμπτό. Συνηθίζεται να γίνονται τέτοιες συνεννοήσεις.
Η αλήθεια είναι όμως, ότι το έργο βαφτίστηκε «διπλή ανάπλαση», ενώ το πραγματικό του νόημα είναι το τεράστιο εμπορικό κέντρο και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Τα περί πάρκου και εξακοσίων δέντρων που θα φυτευτούν είναι για να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Ο Ελαιώνας δεν γίνεται χώρος πρασίνου και αναψυχής, όπως ζητούσαν οι πέντε γειτονικοί δήμοι τουλάχιστον είκοσι χρόνια τώρα. Γίνεται εμπορικό κέντρο, γήπεδο ποδοσφαίρου και «ολίγη από πάρκο». Το βασικό επιχείρημα είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά για να γίνει πραγματική ανάπλαση και γι’ αυτό «φωνάζουμε» την ιδιωτική πρωτοβουλία, που σαν έτοιμη από καιρό ανέθεσε στην κυρία Πελέκη-Βουλγαράκη να συντάξει τα σχετικά συμβόλαια…
Δήμος, ΠΑΕ και επιχειρηματίας θεωρούν ότι ο νόμος Σουφλιά καταργεί την υποχρεωτική εισφορά σε γη. Κατά συνέπεια, ο κ. Βωβός μπορεί να πάρει πίσω τα 56 στρέμματα. Η αιτιολογική έκθεση του συγκεκριμένου νόμου λέει ότι η εισφορά σε γη ισχύει. Τη λύση θα δώσει το Συμβούλιο της Επικρατείας, για την απόφαση του οποίου ανησυχούν -όπως φαίνεται- από κοινού δήμος, ΠΑΕ και επιχειρηματίας.
Ποιος όμως μπορεί να μας εξηγήσει γιατί ο δήμος συντάσσεται απόλυτα με τις απόψεις Βωβού, αντί να θεωρήσει δεδομένη τη δημοτική ιδιοκτησία στα 56 στρέμματα, ώστε να ξεκινήσει αμέσως το έργο του γηπέδου; Γιατί δεν υπερασπίζεται τη δημοτική/δημόσια περιουσία, δίνοντας εκ των προτέρων τη δυνατότητα στον κ. Βωβό να επικαλεστεί τον δήμαρχο Αθήνας και τον δήμο όταν αύριο-μεθαύριο χρειαστεί να κινηθεί κατά του Δημοσίου με αγωγές;
Ο κ. δήμαρχος, αν θέλει, μπορεί να στείλει τώρα τις μπουλντόζες. Δεν το κάνει και φαίνεται σαν να τον ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα τα άλλα η δικαίωση του Βωβού.
Στην όλη ιστορία υπάρχει και κάτι που έχει να κάνει με τους οπαδούς της ΠΑΕ και τον τρόπο που τους «τσουβαλιάζει» η επικοινωνιακή ομάδα της. Το μότο είναι ότι εφόσον είσαι μέρος του «πράσινου» λαού, τότε πάνω απ’ όλα πρέπει να σε ενδιαφέρει το γήπεδο στον Βοτανικό. Με άλλα λόγια, το σοβαρότερο πράγμα στη ζωή σου είναι τι συμφέρει και τι όχι την ομάδα -δηλαδή την ΠΑΕ- που υποστηρίζεις. Άλλο κριτήριο δεν μπορεί να πρυτανεύσει στη σκέψη σου. Είσαι Παναθηναϊκός, πρέπει να στραφείς εναντίον όσων η ΠΑΕ θεωρεί ότι βάζουν εμπόδια στο «όνειρό σου». Το «όνειρό σου» σώνει και καλά είναι το γήπεδο στον Ελαιώνα. Αν δεν γουστάρεις γήπεδο, αλλά πράσινο, ή αν δεν γουστάρεις νέο «Mall» δίπλα στο γήπεδο, δεν μπορείς να είσαι μέρος του λαού του Παναθηναϊκού. Έτσι, λοιπόν, βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι δήμος, ΠΑΕ, ο λαός και ο Μπάμπης Βωβός. Όλοι μαζί υπέρ βωμών και εστιών του μεγαλοεπιχειρηματία.
Ωστόσο, υπάρχουν στην υπόθεση κι ορισμένα πράγματα με ισχυρούς συμβολισμούς, όταν πρόκειται για αγοραπωλησίες που προκύπτουν από… ανταλλαγές. Τα συμβόλαια συντάσσει και υπογράφει η κ. Αικατερίνη Πελέκη-Βουλγαράκη! Όλοι εμείς δεν έχουμε να κάνουμε και πολλά όταν πρόκειται για το συμφέρον του Παναθηναϊκού και του κ. Βωβού.
Πρέπει να τα καταπίνουμε όλα αμάσητα και να λοιδορούμαστε κι από πάνω, διότι αυτό το «συμφέρον» δεν το έχουμε σε προτεραιότητα. Διότι αρνούμαστε τη λογική του «απ’ το ολότελα καλή κι η Παναγιώταινα». Διότι δεν… κατανοούμε ότι μια και χαρίστηκε δημόσια περιουσία για να φτιάξει γήπεδο ο Κόκκαλης, πρέπει τώρα να γίνει το ίδιο με τον Παναθηναϊκό για να έρθει το ντέρμπι ισοπαλία.
Είθε να μην πέσει στο κεφάλι μας η… κατάρα του δημάρχου, του κ. Βωβού και όσων παριστάνουν τους καλούς αγωγούς μεταφοράς των «απόψεων» της ΠΑΕ στα ΜΜΕ.
SportDay /
Χελάκης Γιώργος
Reposting: