12.11.2008

ANΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ: "EΓΚΛΗΜΑ-ΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ"...





Από το περιοδικό ΜΙGAZINO
Υψηλό δημόσιο χρέος, διαρκή ελλείμματα στον προϋπολογισμό του Κράτους, ελλείμματα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, απίστευτες σπατάλες, αδυναμία είσπραξης φόρων, μαύρη Οικονομία, χαμηλή ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας. Οι πλούσιοι γίνονται (χαριστικά) πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι.
Στα χωριά, τα νησιά, την ύπαιθρο, την επαρχία η Ελλάδα ερημώνει και οι Έλληνες σιγά-σιγά γερνούν και εξαφανίζονται με την υπογεννητικότητα. Σ΄αυτό βοηθά αποτελεσματικά και η σταθερή πολιτική όλων των κυβερνήσεων να πεθάνουμε τους συνταξιούχους από την πείνα. Οι ξυλινολόγοι κυβερνούν επί δεκαετίες και άλλοι ξυλινολόγοι τους διεκδικούν την εξουσία.

Όποιος κυβερνά τα κάνει όλα σωστά και η αντιπολίτευση τα βρίσκει όλα λάθος. Οι ικανοί πολιτικοί (υπάρχουν κι αυτοί) πνίγονται στις κομματικές πειθαρχίες και στην έλλειψη πραγματικού διαλόγου στην Βουλή. Οι ικανοί υπουργοί που δουλεύουν (υπάρχουν κι αυτοί), χωρίς πραγματική εξουσία, πνίγονται στις αλληλεξαρτήσεις με τεμπέληδες και άσχετους και στις εγκρίσεις των πρωθυπουργικών κύκλων. Ο κρατικός μηχανισμός υπολειτουργεί και υπονομεύει την πρόοδο της χώρας με τις εναλλασσόμενες κυβερνήσεις να προσπαθούν να τον υποτάξουν και να τον χρησιμοποιήσουν για τους λάθους λόγους. Η εθνική μας υπερηφάνεια εξαντλείται στην αντιπαράθεση με μια μικρή χώρα φτωχών ανθρώπων που για εσωτερική τους κατανάλωση αποφάσισαν να ντυθούν Μεγαλέξανδροι τις Απόκριες και στα εξοπλιστικά προγράμματα όπου προς δόξαν των προμηθευτών και των μεσαζόντων ετοιμαζόμαστε να αντιμετωπίσουμετην Τουρκική απειλή χωρίς προσφυγή σε ΝΑΤΟ, Ευρώπη, ΗΠΑ, Ρωσία κλπ. (θα καθαρίσουμε μόνοι μας).
Α ξέχασα, υπάρχουν και υπερήφανοι επειδή παίρνουμε έπαινο από τον κ. Αλμούνια για την συνετή διαχείριση μιας Οικονομίας που βρίσκεται σε μονόδρομο για τον τρίτο κόσμο (έλα, έλα, έλα τράκαρες!).
Δυστυχώς η κρίση φέρνει την τιμωρία, για όλα τα εγκλήματα που έχουν γίνει, πιο κοντά. Και ακόμη πιο δυστυχώς, άλλοι έχουν κάνει τα εγκλήματα και άλλοι θα τιμωρηθούν, από αυστηρά μέχρι εξοντωτικά.