12.11.2008

ATTENTION:MASTER PLAN!





Δεν ξέρω αν το παρατηρήσατε κι εσείς. Στις ανταποκρίσεις τους για τα γεγονότα τρεις τουλάχιστον μεγάλες ξένες εφημερίδες καταφέρονται ταυτόχρονα εναντίον της οικογενειοκρατίας και του νεποτισμού στην ελληνική πολιτική σκηνή
Monde: Τα μεγάλα τζάκια -Καραμανλή, Μητσοτάκη, Παπανδρέου- εναλλάσσονται στην εξουσία για δεκαετίες με τους αυλικούς τους να επωφελούνται από ένα σύστημα οι επιπτώσεις του οποίου πλήττουν μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.
Liberation: Οι πελατειακές σχέσεις, ο νεποτισμός και η διαφθορά συνεχίζουν να συνθέτουν την καθημερινότητα των Ελλήνων, παρά τις δεσμεύσεις για «σεμνότητα» και ανθρωπιά...
Times: Tο πολιτικό κατεστημένο που κυριαρχείται από τις οικογένειες Καραμανλή και Παπανδρέου δεν έχει πείσει ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Δύση.
Λέτε να έχει δοθεί το σύνθημα;
Διαβάστε κι εδώ:
http://www.telegraph.co.uk/comment/telegraph-view/3703924/Telegraph-View-Greek-riots-are-tearing-the-country-apart.html
«Η Ελλάδα αυτό-σπαράσσεται την ώρα που απεγνωσμένα χρειάζεται να μειώσει το θεόρατο εξωτερικό της χρέος και την μεγάλη απώλεια ανταγωνιστικότητας. Η αδυναμία της Κυβέρνησης του κ. Καραμανλή, που φάνηκε τις τελευταίες 5 μέρες, υποδηλοί ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στην πρόκληση δημοσιονομικής πειθαρχίας, απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας και αναμόρφωσης του ασφαλιστικού. Τα ίδια και χειρότερα με το ΠΑΣΟΚ. Το θέαμα ενός μέλους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να παραπαίει χωρίς ελπίδα είναι πράγματι λόγος ανησυχίας».
Καλά, μέσα μόνο σε πέντε μέρες;