12.23.2008

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗΝ "ΓΡΗΓΟΡΗΣ" ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ:AΦΟΥ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΕ ΤΙΜΗ 1000% ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ!


ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; AYTO ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ;;;
Toυ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΦΙΛΑ
Σε πολύ χαμηλότερη τιμή από την τιμή εισαγωγής επιχειρούν οι εισηγμένες εταιρείες την έξοδο από το Χρηματιστήριο. Το νέο «κρούσμα» εντοπίζεται από την εταιρεία εστίασης «Γρηγόρης» η οποία άντλησε κεφάλαια από το Χρηματιστήριο διαθέτοντας μετοχές έναντι 11,74 ευρώ. Τώρα, ο ιδιοκτήτης κ. Βλάσσης Γεωργάτος διαπιστώνει ότι «Το Χρηματιστήριο δεν έχει τίποτα να μου προσφέρει». Και αφού ελέγχει το 46,98% του μετοχικού κεφαλαίου, επιδιώκει να προσφέρει 1,05 ευρώ για το 53,01% (11,9 εκατ. μετοχές ), με την υποβολή δημόσιας πρότασης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η προτείνουσα εταιρεία Prime Kέφαλος προτίθεται να καταβάλλει 1,05 ευρώ για κάθε εναπομείνουσα μετοχή.
Και μόνο, όμως, το γεγονός της χαμηλότερης προσφοράς -κατά 10 φορές- πρέπει να προβληματίσει τις χρηματιστηριακές αρχές διότι αυτό σημαίνει ότι, όταν πραγματοποιήθηκε η δημόσια εγγραφή της Γρηγόρης, οι εκδότριες τράπεζες είχαν προχωρήσει στην αποτίμησή της έναντι 11,74 ευρω, ανά μετοχή. Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση, η αποτίμησή της ήταν υψηλότερη από τη μέση τιμή είτε της τελευταίας περιόδου είτε των τελευταίων χρόνων. Με άλλα λόγια, εφόσον ολοκληρωθεί η δημόσια πρόταση, θα σημαίνει ότι οι τράπεζες υπερτιμολόγησαν την εταιρεία, με το αζημίωτο. Και είναι σχεδόν βέβαιο ότι αρκετοί επενδυτές ζημιώθηκαν και ως μειοψηφία δεν διαθέτουν κανένα δικαίωμα, καίτοι οι ευρωπαϊκοί νόμοι έχουν ως στόχο την προστασία των δικαιωμάτων μειοψηφίας.(....)