11.25.2008

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ...ΣΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ!

  • Σε παραγωγό-προστατευόμενο του Αγγελοπούλου το 90% των βραβείων!
  • Θρίαμβος του ΚΚΕ στα βραβεία, για ταινία ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Ξεπούλησαν πάλι την ψήφο τους στη Βουλή.
  • Φαιδρό πρόσωπο ο αποτυχημένος παραγωγός και..."πρόεδρος" Παπαλιός του ΕΚΚ ζήτησε τηλεοπτική "δημόσια συγγνώμη" από τον Mιχάλη Λιάπη για να μην τον ...παραιτήσει πριν τα Χριστούγεννα!
  • "Ολική αμνησία" του υπουργού για το 1.5% των καναλιών για τον κινηματογράφο. Δεν το ανέφερε καν στο λόγο του, με αντάλλαγμα την προβολή του από τους "καναλάρχες", ενόψει εκλογών!
  • Πρίν τον ανασχηματισμό θα κατατεθεί ο νόμος-εξάμβλωμα που παραβιάζει 4 τουλάχιστον κοινοτικές οδηγίες!
  • Υπό το μηδέν το ελληνικό σινεμά. "΄Εσπασε" ακόμη και ο "πάτος" του βαρελιού!
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4488732&ct=4
Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΑΝΙΚΑ
Λάθος σχεδόν όλα. Οπότε δύο τινά συμβαίνουν. Γνωστά από παλιά. Είτε αναλφαβητισμός και βλακεία είτε οργανωμένη μειοψηφία και μονοκούκι προς επηρεασμό και επί της ουσίας καλπονοθεία. Γιατί οκτώ νοματαίοι συγκροτημένοι και αποφασισμένοι μπορούν να κάνουν το δικό τους το παιχνίδι. Πράγμα που για μια ακόμα φορά βάζει ταφόπλακα σ΄ αυτή την τάχα μου δημοκρατική διαδικασία, η οποία λειτουργεί ερήμην αισθητικής, τεχνικής και ουσίας. Θα το δείτε συντόμως τόσο στα ταμεία όσο και στα φεστιβάλ. Γιατί αν τίποτα δεν συμβεί και ουδείς δώσει ιδιαίτερη σημασία, τότε τα δέκα βραβεία του Λυκουρέση και τα έξι του Αβρανά θα μοιάζουν σαν μαραμένα κουκιά. Μπορεί να μην ξέρουμε να κάνουμε ταινίες.
Από παρέες όμως και συντεχνίες άλλο τίποτα για να βαυκαλιζόμαστε πως κερδίσαμε το στοίχημα ενός καλού Σινεμά. Μεθερμηνευόμενο: Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει, Γιάννης τον κινηματογράφο και την ουσία πνίγει!