11.03.2008

ΣΑΡΩΤΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΠΑΜΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ...




http://edition.cnn.com/2008/POLITICS/11/02/early.voting/index.html
EARLY VOTING: 23 MILLION VOTERS IN 25 STATES...

Προβάδισμα σε έξι από τις οκτώ κρίσιμες πολιτείες, όπως το Οχάιο και η Φλόριντα, παίρνει ο Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Τζον Μακέιν, μια ημέρα πριν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Παράλληλα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών διατηρεί προβάδισμα 7 ποσοστιαίων μονάδων στο σύνολο των ψηφοφόρων.
Οι δημοσκοπήσεις για τις κρίσιμες πολιτείες δείχνουν ότι ο Ομπάμα προηγείται με μια μονάδα στο Μισούρι και με δύο στην Φλόριντα, το Οχάιο, τη Βιρτζίνια και τη Νεβάδα, πολιτείες που το 2004 είχαν εκλέξει τον Τζορτζ Μπους. Οι πέντε αυτές πολιτείες δίνουν 76 εκλέκτορες και μαζί με τις πολιτείες που είχε κερδίσει ο Τζον Κέρι το 2004, ο Ομπάμα συγκεντρώνει 328 εκλέκτορες, κατά πολύ περισσότερους από τους 270 που χρειάζεται για τον Λευκό Οίκο.Επίσης, στην Πενσιλβάνια ο Ομπάμα προηγείται με 11% του Μακέιν. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος προηγείται με 5 μονάδες στην Ιντιάνα και με μία μονάδα στην Βόρεια Καρολίνα...

Την ίδια ώρα, έτοιμος για διάλογο με τον Μπαράκ Ομπάμα δηλώνει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.
Ο Τσάβες προέβλεψε ότι ο «μαύρος» θα κερδίσει τις εκλογές και δήλωσε πρόθυμος να συνομιλήσει μαζί του για να βελτιωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Ο Ομπάμα έχει δηλώσει ότι θα είναι ανοικτός σε διάλογο με ηγέτες όπως ο Τσάβες, τον οποίον ο Ρεπουμπλικάνος διεκδικητής της προεδρίας έχει χαρακτηρίσει «δικτάτορα».