10.13.2008

EΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΡΤ...

Διαγωνισμό για την ανάδειξη φορέα παροχής υπηρεσιών μέσω τηλεοπτικής παραγωγής μονοκάμερων Τ/Ο συνεργείων προκήρυξε η ΕΡΤ, στον οποίο έθεσε ως όρο ο ανάδοχος να διαθέτει συνεργεία με φορητή κονσόλα μίξης ήχου Micromix MH400, η οποία δεν υπάρχει στην αγορά, γιατί ο σωστός τύπος είναι Micromix MX400!
Δηλαδή στην προκήρυξη υπήρχε λάθος τύπος μηχανήματος, τον οποίο όμως οι δύο εταιρείες που ανέλαβαν το έργο τον περιέλαβαν στις προσφορές τους!
Την καταγγελία αυτή κάνει με αγωγή ακύρωσης του διαγωνισμού η εταιρεία του Σωτήρη Αναστασόπουλου που πήρε μέρος σ' αυτόν αλλά «κόπηκε», γιατί δεν διέθετε τον... λάθος τύπο μηχανήματος!«Κατόπιν έρευνας που πραγματοποίησα στην αγορά αλλά και μέσω του διαδικτύου, δεν κατάφερα να βρω τον συγκεκριμένο τύπο φορητής κονσόλας Micromix MH400, αλλά μόνο μια κονσόλα τύπου Micromix MX400, διότι ο πρώτος τύπος ως κονσόλα μικροφώνων είναι ανύπαρκτος», αναφέρει στην αγωγή του ο κ. Αναστασόπουλος. «Ο Micromix MX400, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της κατασκευάστριας εταιρείας Behringer, είναι μείκτης ήχου μουσικών οργάνων και διαθέτει τέσσερα σήματα γραμμών Line και σε καμία περίπτωση γραμμές μικροφώνου Mic. Δεν διαθέτει ενσωματωμένη μπαταρία, αλλά μόνο παροχή ρεύματος. Σημειωτέον ότι πρόκειται για όρο απαράβατο της διακήρυξης».Στη συνέχεια αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες που επελέγησαν είχαν και οι δύο συμπτωματικά (!) περιλάβει στις προσφορές τους το μηχάνημα με τη λανθασμένη ονομασία! Πώς είναι δυνατόν όμως να πάρουν το έργο δύο εταιρείες που αναφέρουν ότι διαθέτουν έναν τύπο μηχανήματος που δεν υπάρχει, άσχετα αν αυτό αναγράφεται στον όρο της προκήρυξης; Αυτό διερωτάται ο κ. Αναστασόπουλος και σ' αυτό βασίζει την επιχειρηματολογία του για να κηρύξει τον διαγωνισμό άγονο.
Η υπόθεση θα εκδικασθεί στις 15 του μήνα.
http://www.paron.gr/