10.30.2008

AYΞΗΣΕΙΣ-ΣΟΚ ΣΤΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΠΙΟ ΑΝΕΤΑ ΣΕ ΤΟΞΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ...ENΩ ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ!


Η ισχύς της απόφασης ξεκινά από την 1η Νοεμβρίου, καθώς δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 22 Οκτωβρίου, ενώ σημειώνεται ότι σαν αιτιολογία προτάσσεται το ότι οι «τυχεροί» θα τηρούν πλήρες ωράριο, ενώ το σχέδιο ενοποίησης των Ταμείων θα τους φορτώσει με αυξημένα καθήκοντα!
Φυσικά, η στάση που κράτησαν οι περισσότερες διοικήσεις των Ταμείων που διόρισε η κυβέρνηση, όταν ο Γ.Αλογοσκούφης έφερε στο προσκήνιο τα «δομημένα» ομόλογα, αφήνει χώρο για συνειρμούς.
Πιο συγκεκριμένα, η αύξηση των απολαβών του διοικητή του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ ανέρχεται στο ποσό των 81.600€, ήτοι αύξηση 7.000€ το μήνα. Ανάλογα, η αύξηση στο ΕΤΑΑ και το ΕΤΑΠ - ΜΜΕ (το νέο Ταμείο των δημοσιογράφων) είναι 72.000€ και 60.000 ετησίως αντίστοιχα, ήτοι μηνιαία αύξηση στις απολαβές των προέδρων των δύο Ταμείων 4.200€ και 3.500€ αντίστοιχα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=1796687

«Τα προβλήματα των επιχειρήσεων είναι σημαντικά και η κατάσταση πολλών είναι πολύ κρίσιμη», είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δ. Μπακατσέλος, ενώ ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Π. Παπαδόπουλος, μίλησε για μικρομεσαίους που στενάζουν.
Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Β. Ελλάδας, Γ. Σταύρου, επέκρινε τις τράπεζες ότι «πριν από έξι μήνες παρακαλούσαν για να δώσουν δάνεια και τώρα δημιουργούν προβλήματα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων».
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, Π. Καζαντζίδης, μίλησε για τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες που «αγωνιούν κάθε μέρα για το πώς θα βγει ο μήνας». Για 76 διαγραφές επιχειρήσεων τον τελευταίο μήνα μίλησε ο γ.γ. του Επιμελητηρίου Δράμας, Σ. Γεωργιάδης.