8.03.2008

MΠΡΑΒΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝO, ΕΜΠΟΡΙΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ "ΑΥΤΟΦΩΡΑΚΗΔΕΣ"!


(...)«Θεαματική» έφοδος σε πασίγνωστο κλαμπ της Μυκόνου απέδειξε πως το μαγαζί είχε δύο «πρόσωπα». Το ένα για τους αμύητους, το άλλο για τους μυημένους, τον διαχωρισμό των οποίων φυσικά εξασφάλιζαν 5-6 «φουσκωτοί».
Ο πρώτος χώρος, γεμάτος νέους Ελληνες και ξένους να πίνουν και να χορεύουν. Αλλά στο βάθος, τα πράγματα άλλαζαν. Σε ειδικά διαμορφωμένες «κουκέτες», με χαμηλό φως και μουσική, Ρωσίδες καλλονές, λικνίζονταν γυμνές μπροστά σε πελάτες με γερά πορτοφόλια, οι οποίοι κολλούσαν χαρτονομίσματα των 50 και 100 ευρώ στα γυμνά κορμιά των «κοριτσιών». Το κρυφό πορνείο όπου οι εκλεκτοί πελάτες απολάμβαναν τις ερωτικές συνευρέσεις με τις καλλονές του ανατολικού μπλοκ, εκπορθήθηκε μία νύχτα όταν αστυνομικοί έφθασαν ως την πίσω πλευρά, προσποιούμενοι τους πελάτες! Εναν κακό χαμό με τις άδειες λειτουργίας των μαγαζιών περιγράφουν οι αστυνομικοί.
«Αλλος, λένε οι αστυνομικοί, που παραδέχονται ότι δέχονται πολλές πιέσεις, έχει άδεια για καφετέρια, το κάνει μπαρ, βάζει και ζωντανή μουσική. Αλλοι απασχολούν αδήλωτους υπαλλήλους χωρίς να πληρώνουν ασφάλιση. Κάνουμε εφόδους και ελέγχους, μεταφέρουμε τους υπεύθυνους -ποτέ δεν είναι οι ιδιοκτήτες με τις... ισχυρές γνωριμίες- στη Σύρο με καράβια της γραμμής και δώς του πάλι. Διαμαρτύρονται ότι «τρομάζουν» οι τουρίστες και ότι «δυσφημείται» η δουλειά τους, καθώς οι ξένοι βλέπουν αστυνομικούς στα μαγαζιά».
Είναι κοινός τόπος ότι οι παραισθήσεις έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι για τη «διασκέδαση» στη Μύκονο. Σε «θρυλικά» πάρτι η κόκα και το αλκοόλ ρέουν άφθονα. Μέχρι αυτή την ώρα έχουν συλληφθεί τριάντα επισκέπτες, που στις αποσκευές τους έφερναν από την Αθήνα ή αλλού ποσότητες κοκαϊνης, έκσταση, χασίς και άλλων ναρκωτικών.
Οταν στις αρχές του 2007, εξαρθρώθηκε το μεγαλύτερο δίκτυο νονών της Πάτρας, με συμμετοχή αστυνομικών, στρατιωτικών και επιχειρηματιών και όπλο απειλής το νευροπαραλητικό αέριο «παραλάιζ», αποκαλύφθηκε και μία πτυχή που πέρασε τότε στα «ψιλά». Η συμμορία δραστηριοποιείτο και στο εμπόριο ναρκωτικών. Τους καλοκαιρινούς μήνες όταν «άνοιγε» η Μύκονος, οργανώνονταν από την Πάτρα ολόκληρες καραβιές όλων των ειδών τα ναρκωτικά.
Οι παρτίδες ήταν τρομακτικές σε ποσότητα.
Η συμμορία, όπως αναφερόταν στην ογκώδη δικογραφία, είχε «άκρη» στο νησί έναν γνωστό έμπορο ναρκωτικών, ο οποίος γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα στο νησί.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΣΙΩΤΗΣ