8.17.2008

Ο ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ!


Τις πταίει;
Φταίει το κακό το κακό μας ριζικό ;
Φταίει ο Θεός που μας μισεί;
Φταίει το κακό μας το κεφάλι;
Φταίει πρώτα απ΄όλα το κρασί;
Έτσι στη σκοτεινή ταβέρνα
πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,
σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα
όπου μας εύρει μας πατεί.
Δειλοί, μοιραίοι, άβουλοι αντάμα
Προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα
Κώστας Βάρναλης

-Και βεβαίως το τσουνάμι έχει ξεκινήσει ήδη, κανένα θάμα δεν μας σώζει. Εμείς βλέπεις περί άλλα τυρβάζουμε, κάνουμε μελέτες ακριβοπληρωμένες που συντάσσουν επιτροπές ανυποψίαστων ειδικών της πλειστοκαίνου εποχής.
Όποτε αλλάζει ο υπουργός αλλάζουν και οι πλειστόκαινοι.Όμως έδώ πρόκειται για τον επιθανάτιο ρόγχο του Ελληνικού Κινηματογράφου, και δεν είναι καθόλου πρόβλημα της γραφειοκρατίας μονάχα, αλλά νέμεσις που έρχεται ακάθεκτα, νομοτελειακά, σαν φυσικό φαινόμενο, σαν ένα τσουνάμι ή σαν ένας σεισμός που πέφτει κατακέφαλα πάνω σ΄ένα απροετοίμαστο,εκτός χρόνου, άβουλο.δειλό, κινηματογράφο, που έχει αφεθεί στα χέρια μοιραίων ανεπάγγελτων αυτοσχεδιαστών.Η τεχνολογία του κινηματογράφου άλλαξε οριστικά, δεν έχει καμιά σχέση με αυτά που ξέραμε και αυτά που έχουμε.

Το πολύ σε πέντε χρόνια ο κινηματογράφος, τόσο η παραγωγή όσο και η διανομή, θα εiναι terra incognita για μας. Και εμείς όλοι μαζί πακέτο θα βρεθούμε εκτός παιδειάς. Το παιχνίδι θα παίζεται σε άλλο γήπεδο, αλού, στην Τουρκία ή τα Σκόπια ίσως...Και μείς θα διαπρέπουμε σε ρόλο κομπάρσου καταναλωτή προϊόντων εισαγωγής, χωρίς φωνή, χωρίς λόγο, άβουλα παθητικά όντα, έρμαια πάσης προπαγάνδας.
Ο κινηματογράφος μας κύριε Πρωθυπουργέ είναι ΕΘΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ και μάλιστα ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗ !S.O.S.
Γιώργος Ζερβουλάκος
αρχαιοκινηματογραφιστής