8.09.2008

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΡΑΜΑ...

Υπάρχουν πολιτικοί, υπουργοί και υπουργικά επιτελεία δυο ταχυτήτων.
Απο την μια νέοι άνθρωποι με όραμα και ανοιχτό μυαλό όπως ο υπουργός Μεταφορών, και blogger, Κωστής Χατζηδάκης που είναι φωτεινή εξαίρεση . Χάρις στην ευαισθησία του, το ανοιχτό μυαλό του, και τον επαγγελματισμό του επιτελείου του-που αποκρίθηκε στον χρόνο ρεκόρ των 10 ημερών- αλλά και της άψογης και σούπερ-επαγγελματικής συμπεριφοράς της ΑΜΕΛ και της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων της, μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε με όλους εσάς που χρησιμοποιείτε καθημερινά, όπως όλοι μας, το μετρό για τις μετακινήσεις σας...
Από την άλλη "πολιτικοί" που πάσχουν από "πολιτική άνοια" και άπνοια, όπως η πρώην υπουργός Τουρισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Επί δυο ολόκληρα χρόνια κανείς δεν απαντούσε στα γραπτά αιτήματα μας, για την ΠΡΩΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ* που θέμα της είναι το Ολυμπιακό Πνεύμα και, φυσικά, οι Αγώνες. Ούτε ηλεκτρονικώς, ούτε τηλεφωνικώς ούτε γραπτώς. Το υπουργείο ήταν στην εποχή του αραμπά. Αλλά έτσι φέρονται οι μεγάλοι ΄Ελληνες πολιτικοί στους νέους δημιουργούς και τους σκηνοθέτες. (Εκτός, φυσικά, αν είναι Ινδοί σκηνοθέτες και σκηνοθετούν τα σποτ του Υπουργείου για να γελάσει κάθε πικραμένος). Κατά τα άλλα το δίπτυχο Τουρισμός-Πολιτισμός μας μάρανε.

Aυτά για να διαχωρίζουμε τα πρόβατα από τα ερίφια. Γιατί κάποτε όλοι οι σκηνοθέτες πρέπει να μιλήσουμε και να πούμε τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη και να δούμε κατάματα την πραγματικότητα...
Και φυσικά στο επόμενο post θα αναφερθώ εκτενώς στο Υπουργείο Πολιτισμού, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου...Αυτά για την ώρα!

* (Θυμίζω τις τρείς ταινίες μήκους με τον "Αρχαιούλη". ROSEBUD και ΟDEON διένειμαν τις δυο πρώτες. Προβλήθηκαν με το "ΕΝΑΣ ΚΙ ΕΝΑΣ'", "ΠΑΜΠΤΩΧΟΙ Α.Ε.", "Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΜΟΥ ΦΙΛΟΣ", " Η ΛΙΖΑ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ". Η τελευταία είχε διανομή-ρεκόρ- με 60 κόπιες από την VILLAGE ROADSHOW. Την είδαν 1.650.000 θεατές μαζί με την "ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ" του Τάσου Μπουλμέτη. Ακόμη, 3 εικονογραφημένα βιβλία με τις περιπέτειες του Αρχαιούλη κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις ΣΑΒΒΑΛΑΣ. Κυκλοφόρησε και collector's item sell-through DVD από την AUDIOVISUAL, υποτιτλισμένο σε 5 γλώσσες).