7.31.2008

ΟΙ "ΑΘΛ(Ι)ΟΙ" ΤΟΥ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ": "ΕΔΩΣΑΝ ΑΛΛΟΥ" ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΕΜ!


«Τη θανατική της ποινή υπογράψατε με την απόφασή σας να μη δώσετε στην ορχήστρα το ποσό των 2.000.000 ευρώ που ο υπουργός Οικονομικών κ. Αλογοσκούφης είχε διαθέσει ειδικά για την ΚΟΕΜ έπειτα από προσωπικό διάβημα του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Σταύρου Ξαρχάκου. Το ποσό αυτό που θα έλυνε όλες τις οικονομικές εκκρεμότητες της ορχήστρας, αποφασίσατε, για λόγους που εξακολουθούμε να μην κατανοούμε, να διαθέσετε σε άγνωστες σε εμάς δραστηριότητες του υπουργείου».
Σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε ο κ. Λιάπης προ ημερών στη Βουλή πως «αδυνατεί σήμερα να πληρώσει τα χρέη τόσων ετών», το Δ.Σ. της ΚΟΕΜ αναφέρει με νόημα: «Τα χρέη «τόσων ετών» είναι τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της υπουργίας του κ. Βουλγαράκη και της δική σας υπουργίας. Αν το υπουργείο είχε διαθέσει τα ποσά που το ίδιο είχε αποφασίσει να υπογράψει για τη λειτουργία της Ορχήστρας, η ΚΟΕΜ σήμερα όχι μόνον δεν θα είχε χρέη, αλλά θα είχε και πλεόνασμα».
Παράλληλα, η ΚΟΕΜ καταγγέλλει τον κ. Λιάπη για «υπουργική απαξίωση και αδιαφορία». Και καταλήγει με την εξής διαπίστωση: «Προφανώς τα πολιτιστικά σας οράματα είναι άλλα - ελπίζουμε μόνο κάποτε να αποφασίσετε να τα ανακοινώσετε, ώστε να τα μάθει και ο ελληνικός λαός».

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΣΤΟ "ΔΡΟΜΟ"!
(...)Σε αντίστοιχη δυσχερή οικονομική κατάσταση βρίσκεται και η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», η οποία πριν από λίγους μήνες κατήγγειλε το υπουργείο Πολιτισμού πως του χρωστά σύμφωνα με τις εγκεκριμένες επιχορηγήσεις το ποσό των 914.820 ευρώ.
Παρότι και αυτή η Ορχήστρα βρίσκεται στα όρια της χρεοκοπίας οι μουσικοί της, ορμώμενοι από την αγάπη τους για την καλή μουσική αλλά και τον σεβασμό προς το πρόσωπο του Μίκη Θεοδωράκη, συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν πόσο ακόμα θα καταφέρουν να αντέξουν...