4.20.2008

ΤΑΤΟΥΛΗΣ 2

..Η σκηνή από το κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο του 2005.
Στο patio του ξενοδοχείου Carlton. Θέμα:Nine Reasons To Film In Greece. Οι ΄Ελληνες φορολογούμενοι έχουν πληρώσει με τους ηπιότερους υπολογισμούς 350.000 euro για να αγορασθεί «τρίφατση» υπαίθρια καταχώρηση στην παραλία της Κρουαζέτ, καθώς και για γεύματα, ξενοδοχεία, παρατρεχάμενους κλπ. χωρίς να υφίσταται, ή να έχει ψηφισθεί, ή να έχει ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΘΕΙ νομοθετικό πλαίσιο.
Λευκά γράμματα σε μπλε φόντο:NINE REASONS TO FILM IN GREECE. (ΕΝΝΙΑ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ). Μαζευόμαστε 60 άτομα στα τραπέζια. Σηκώνεται ο Πέτρος Τατούλης. Λέει με σπαστά αγγλικά «Καλωσορίζουμε τις κινηματογραφικές παραγωγές στην Ελλάδα. Σας ευχαριστώ»…ΚΑΘΕΤΑΙ. Κάποιος από την μικροφωνική δίπλα μου μεταφράζει στα γαλλικά. ΟΛΟΙ ΤΡΩΝΕ.
… Εχω φέρει 4 φίλους μου Αμερικάνους και Γάλλους παραγωγούς να ακούσουν για το καινούργιο νομοθετικό πλαίσιο για τον κινηματογράφο στην Ελλάδα. Τα κίνητρα που θα έχουν για να φέρουν τις ταινίες τους στη χώρα μου. Με κοιτάζουν αποσβολωμένοι. «Αυτός είναι ο υπουργός Πολιτισμού σας;»
Λίγη ώρα αργότερα πετυχαίνω τον Πέτρο Τατούλη να περπατά γρήγορα την Κρουαζέτ, στο πεζοδρόμιο μετά το Νόγκα Χίλτον, με ένα τεράστιο πούρο όπως οι κινηματογραφικοί μεγιστάνες τύπου Χάρβει Ουαινστήν, Τζιμ Γιανόπουλος κ.α. Ξοπίσω του τρέχει ένας «γραβατωμένος» σφουγγοκολάριος λέγοντας «Κύριε Υπουργέ, κύριε Υπουργέ. Τι ωραία που τα είπατε…»
Την άλλη μέρα βγαίνουν τα «έμπειρα» Hollywood Reporter και Variety με τίτλους: «OI EΛΛΗΝΕΣ ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΝΟΜΟ ΓΙΑ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ».
…Ξαναβλέπω τον Πέτρο Τατούλη στον γάμο της παιδικής μου φίλης με το πατρώνυμο Μ---στην Ηλιούπολη, το 2006. Τελειώνει η τελετή. Στεκόμαστε στην ουρά να χαιρετήσουμε. Ο Τατούλης παρακάμπτει όλη την ουρά κι ένα νέο παιδί με πατερίτσες (από τροχαίο). Χαιρετά πρώτος. Που να περιμένει την πλέμπα; Δεν είναι δα και ψηφοφόροι του. Δεν είμαστε στην Αρκαδία. Χάνεται στο σκοτάδι.

Και κάτι ακόμα για τους φίλους bloggers: Aν θέλετε ΚΑΘΙΣΤΕ και ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΕΙΤΕ κάποια στιγμή ΠΟΣΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΑΛΑΝΤΟΥΧΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ έχουν ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ οι ΤΑΤΟΥΛΗΣ, ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ και ΣΙΑ. Πόσοι νέοι άνθρωποι που με τεράστιες ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΥΣΙΕΣ έχουν σπουδάσει και μορφωθεί (αρχαιολόγοι, ζωγράφοι, γλύπτες, αρχιτέκτονες, ηθοποιοί, σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, συγγραφείς, θεατρικοί συγγραφείς) ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ;
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΟΙΟΥΣ ΕΠΙΔΟΤΟΥΣΕ Ο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ αλλά και ΠΟΙΟΥΣ «ΕΚΟΒΕ» και «ΚΑΤΕΣΤΡΕΦΕ». Κι αυτοί είναι ΧΙΛΙΑΔΕΣ.
Αυτά τα εγκλήματα δυστυχώς καμία εισαγγελία ΔΕΝ θα τα διώξει.
ΤΡΕΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΜΕΤΑ έχουν καταστρέψει όλοι αυτοί οι ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ.