3.12.2008

FILM PROPAGANDA



(Aπό επισκέπτρια του blog..)
Πολύς «ντόρος» γίνεται τελευταία για τη σκοπιανή και βουλγαρική προπαγάνδα που διοχετεύεται κυρίως μέσω web, YOU TUBE κλπ…Επειδή στην Ελλάδα ξεχνάμε εύκολα έχω κάποιες μικρές …υπενθυμισούλες να κάνω μια και οι πόλεμοι δεν κερδίζονται πλέον στα πεδία των μαχών αλλά από τα…παιδία των blogs:

1) Που είναι οι οπτικοακουστικές παραγωγές που αφορούν τον Μακεδονικό Αγώνα, τον Παύλο Μελά, τα «Μυστικά του Βάλτου» της Πηνελόπης Σ. Δέλτα… Μήπως τις χρηματοδότησε το Κέντρο Κινηματογράφου, η ΕΡΤ, ο Ζαχόπουλος, o Oργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού, ο ΟΠΑΠ, το Κοινωφελές ΄Ιδρυμα Ωνάση, το ΄Ιδρυμα Νιάρχου, τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, το ΄Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού που επιδοτήθηκε με 20.000.000 ευρώ από τον Ζαχόπουλο, το ΄Ιδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη που πήρε 6.000.000 ευρώ πάλι από τον Ζαχόπουλο, για να «χτίσει» ένα ακόμη θέατρο κι έναν ακόμη κινηματογράφο-λες και δεν είμασταν…υπερπλήρεις, ή μήπως οι πράκτορες της ΕΥΠ στο μπουζουξίδικο των Ιωαννίνων γύριζαν βιντεάκια για το ΥΟU TUBE και δεν το μάθαμε ποτέ;

2) Που είναι οι οπτικοακουστικές παραγωγές που βασίζονται στην ελληνική Mυθολογία και Ιστορία;
Απορρίπτονται ή «κόβονται», είναι η απάντηση.
Αντιθέτως είναι πασίγνωστη η τακτική του «Ελληνικού» Κέντρου Κινηματογράφου που υπάγεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και το Διοικητικό του Συμβούλιο διορίζεται από τον Υπουργό Πολιτισμού, να χρηματοδοτεί παραγωγές με μετανάστες, κυρίως Αλβανούς, που δέρνονται, φυλακίζονται, προπηλακίζονται…στην Ελλάδα και υποφέρουν τα πάνδεινα μέχρι να (ξανα-)αντικρίσουν την μητέρα Αλβανία. Φυσικά κανείς θεατής δεν τις τίμησε ποτέ με την παρουσία του.
Είδατε ποτέ ΤΑΙΝΙΑ για ΄Ελληνες μετανάστες σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Γερμανία, Kαναδά που «έχτισαν» κάτι από το απόλυτο…μηδέν; ΠΟΤΕ!

3) Στα τέλη του 2004 όταν ο ΄Ελληνας εκατομμυριούχος Νίκος Μιρκόπουλος (από την Κοζάνη της Παλιάς…Μακεδονίας), ιδιοκτήτης των μεγαλύτερων κινηματογραφικών πλατώ στο Τορόντο του Καναδά, δες http://www.cinespace.com/, πήγε στο Υπουργείο Πολιτισμού (Πετραλιά-Τατούλης) ζητώντας να «φτιάξει» με ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ-και ΑΝΕΥ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΩΣ από τους ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΠΛΑΤΩ ΑΠΕΠΕΜΦΘΗ με σκαιό τρόπο. Ο Μιρκόπουλος δεσμευόταν να κατασκευάσει ΕΝΤΟΣ 12 μηνών το αργότερο τα ΠΛΑΤΩ και να φέρει την πρώτη Χολλυγουντιανή παραγωγή (προφανώς ταινία της τότε κραταιάς Τouchstone της Disney) στην Ελλάδα! Αντ’αυτού δημιουργήθηκε στα Σκόπια στούντιο ψηφιακής τεχνολογίας με χρήματα του ιδρύματος Soros.
Ακόμη, οι βετεράνοι παραγωγοί Αβι Λέρνερ και Ντάνι Τίμπολτ της Nu Image, γνωστοί μέχρι τότε για τις ταινίες με τον Ζαν Κλωντ Βαντάμ, αγόρασαν και ανακαίνισαν τα ιστορικά στούντιο Mπογιάννα (Boyanna) στη Βουλγαρία, όπου γύρισε και ο Μπράιαν ντε Πάλμα την «Μαύρη Ντάλια» και γυρίζονται πλήθος άλλων κινηματογραφικών παραγωγών…

4) Και φυσικά εδώ και 4 χρόνια περιμένουμε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού που θα δίνει φοροαπαλλαγές σε όσους επενδύουν στον κινηματογράφο…Προφανώς χάθηκε στο…Κόσοβο!


N.Φ.