3.24.2008

5 ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ΒΑΣΙΛΕΛΛΗ


ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΞΥΠΝΗΣΕ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ (...ΘΑ ΦΑΝΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ)


Τέσσερα πρώην στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και ένας γιατρός παραπέμπονται με χθεσινό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος για το θάνατο στις 4 Μαρτίου 2001 του τετράχρονου τότε Παναγιώτη Βασιλέλλη. Συγκεκριμένα, αντιμετωπίζουν την κατηγορία της θανατηφόρας κακουργηματικής έκθεσης του άτυχου μικρού.

Όπως έγινε γνωστό, παραπέμπονται τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, Παναγιώτης Τζαβέλας (τέως διευθυντής του κεντρικού καταστήματος Μυτιλήνης), Ευστάθιος Χρηστέλλης (τέως υποδιευθυντής του ίδιου καταστήματος), Αντώνιος Χάλαρης (τέως περιφερειακός διοικητής) και Αγησίλαος Καράμπελας (τέως διευθυντής Δικαστικού - Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας) καθώς και ο ιατρός, τέως διευθυντής της ογκολογικής μονάδας ΤΑΟ του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» κ. Σταύρος Χαιδάς. Το ίδιο βούλευμα απεφάνθη ότι δεν πρέπει να απαγγελθεί κατηγορία κατά του περιφερειακού διευθυντή της Εθνικής Τράπεζας Χρήστου Καντζέλλη, κατά του τέως διοικητή του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» Νικόλαου Ντάνου καθώς και κατά του διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του ίδιου Νοσοκομείου, Στυλιανού Γραφάκου.Σύμφωνα με δήλωση της οικογένειας του άτυχου μικρού, που ο θάνατός του είχε συνταράξει το πανελλήνιο, «το Βούλευμα, το οποίο παρέπεμψε τους παραπάνω πέντε κατηγορούμενους στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αποτελεί δικαίωση για την οικογένεια Βασιλέλλη και τον πολύχρονο αγώνα της.».
Ας σημειωθεί ότι τόσο οι κατηγορούμενοι που παραπέμπονται όσο και η οικογένεια Βασιλέλλη, αναφορικά με τους κατηγορούμενους που δεν παραπέμπονται, μπορούν να ασκήσουν έφεση ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου.
Αναρτήθηκε από crazy-press